British Auto Sweden AB ägs och drivs av oss, Mats Johansson och Ann Hedström. Historien börjar för länge sedan, då Mats redan som liten mekade med allt han kunde hitta, allt ifrån gräsklippare till cyklar och mopeder. Intresset gick vidare till bilar, både att meka med och köpa och sälja. Ann som har ett förflutet i leksaks- och detaljhandeln, har också ett intresse för affärer, vackra ting och gamla saker – inte minst bilar.

Mats startade en liten bilverkstad 1998, och såg snart behovet av en nischad verkstad för Volvos eftermarknad, närmare kunden än de alternativ som då erbjöds. Sagt och gjort, år 2000 startades Sveriges första Volvo Närservice, ett koncept som idag är etablerat i hela Sverige. 2012 såldes företaget till Bilia och fastighetsförvaltningen som grundlagts tidigare vidareutvecklades. Idag är den en stor del av verksamheten.

Kärleken till bilar, inte minst engelska sådana, har alltid funnits. Det har passerat en hel del fordon under åren, bland andra Triumph, Jaguar, Aston Martin, Lotus och Land Rover. På mors dag för ett antal år sedan, införskaffades den bil som Mats drömt om i alla år, en vacker begagnad Morgan +8, British racing green. Det har blivit ett par bilbyten till efter det, och valet har alltid fallit på en engelsman.

Vårt intresse har gett upphov till många möten med fantastiska människor, som på samma vis dras till den engelska charmen, både bilarna och miljöerna. Så väcktes så småningom tanken, att kunna förena det ena med det andra, och skapa en verksamhet som inte bara är ett arbete utan också ett dagligt nöje.

Med detta i bagaget har vi utvecklat ett affärskoncept där basen utgörs av inköp och försäljning av klassiska brittiska bilar och veteranbilar. Från den 1 december 2021 är British Auto Sweden AB svensk generalagent för Morgan Motor Company och i samma veva öppnar vi upp våra nybyggda lokaler med showroom i Stenkullen utanför Lerum.